Kronološki pregled pomembnejših dogodkov pred začetkom gradnje

V mesecu marcu l. 2005 izvem od poslovnega partnerja za lokacijo gradbene parcele v Šentjurju pri Celju. Z ženo takoj opraviva ogled omenjene parcele. Ugotovitev: lepa južno orientirana lega, nobenih naravnih ovir (dreves in stavb), ki bi povzročale senco, rahel nagib terena in ugodna cena. Kupiva takoj!

Parcela z orientacijo na jug

Parcela z orientacijo na jug

V mesecu oktobru l. 2006 začnemo v mojem matičnem podjetju Xella porobeton SI, d.o.o. s pripravami za izdelavo projektov PGD, PZI dveh tipskih nizkoenergijskih “3” litrskih YTONG hiš.

Sam sem bil določen za vodjo tega projekta. Idejne rešitve za omenjena projekta so na podlagi natečaja izdelali študentje Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Po predhodnem izboru sta naročilo projektov PGD, PZI za prvo in drugo nagrajeni idejni rešitvi izvedli dve priznani projektantski hiši iz Maribora. 

Moji ženi predstavim enega izmed tipskih projektov z imenom “MOJA”. To je sodobno oblikovana hiša, ki ima takšno konceptualno zasnovo kot jo predpisuje standard in smernice za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov, hkrati pa nudi funkcionalno izrabo površin. Odločitev za gradnjo hiše na podlagi predstavljenega tipskega projekta je bila sprejeta razmeroma hitro.

V drugi polovici meseca aprila 2007 sem pričel z zbiranjem projektnih pogojev, soglasja na projektne rešitve so bila izdana razmeroma hitro. Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD) je bil dokončan v prvi polovici junija 2007. Sledi še plačilo 9.900 EUR komunalnega prispevka in 18. 7. 2007 je bilo izdano gradbeno dovoljenje.

Za izvajalca gradbeno-obrtniških del do III. faze sem izbral podjetje Cigrad d.o.o. iz Šoštanja.

Geodeti so zakoličbo objekta izvedli 24. 9. 2007. 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: